Renovatie

Het renoveren van een gebouw is niet zomaar het uithakken van een muur en weer opvoegen. Het vereist wel meer aandacht en precisie dan dat.

Het voegwerk van een woning kan beschadigd zijn door verschillende redenen. Een gebouw kan verouderd zijn en al veel geleden hebben waardoor het voegwerk ook zijn uitstraling is verloren. Maar het kan ook door weersinvloeden komen bijvoorbeeld een kant waar veel vocht op komt en waardoor het voegwerk zo gezegd rot word.

Bescherming
Het renoveren van een gebouw kan een gebouw juist weer dat stukje vernieuwende uitstraling geven. Maar het verkomt ook meer schaden aan het gebouw en stenen. Want door een goede staat van voegwerk is de mogelijkheid dat vocht een schaden maakt veel kleiner.

Voegwerk verwijdering
Het verwijderen van voegwerk is op verschillende soorten manieren te doen. Daarom is het belangrijk dat bij een bepaalde steen en voeg de juiste techniek toe gepast wordt. Zodat er zo min mogelijk schade aan de stenen of ander materialen wordt toe gebracht.

Na reiniging
Het na reinigen van een uitgehakte muur is van groot belang. Een schone muur zorgt voor een goed hechting van het voegwerk. En tevens wordt het overtollig vuil van de steen wordt verwijderd. Hiermee geef je de steen een nieuwere uitstraling.